097 - Gaia

28-8-00 20:25:56 -0000

Childhood

In mijn jeugd dacht ik dat dromen ook een soort leven was, net als overdag. Soms had ik dan wel, dat ik in een enge droom mezelf gerust kon stellen, door te weten, straks ben ik wakker en dan is dit weg. Maar overdag dacht ik vaak, dit moest nu eens een droom zijn! Dus voor mij was dromen en overdag niet zoveel verschil. Mijn ouders zeiden keer op keer dat dromen niks te betekenen hadden, dat zomaar iets was wat iedereen deed, net als slapen! Iedereen in mijn omgeving vond datzelfde, deed dat af met "onzin" wanneer ik er naar vroeg.

Turning point

Ergens op de achtergrond vroeg ik me altijd af waarom ik droomde, wat ik droomde.Tot op het moment dat ik trouwde, en ik keer op keer dezelfde droom kreeg, nl. dat ik mijn man uit mijn leven zag verdwijnen. En hoe ik dan ook mijn best deed, bij hem te blijven, hij verdween.Dat liet me niet los in het begin, ik praatte daar ook met hem over, maar hetzelfde als altijd kreeg ik als antwoord:''ach, dromen zijn bedrog''. Toen ik gescheiden was ben ik mijn dromen op gaan schrijven, omdat ik me toen die dromen weer herinnerde. Ik heb wel eens dromen gehad, waarin ik gewezen werd op dingen die ik vergat, en wat me problemen gegeven zou hebben, als ik dat vergeten was. Ook heb ik dromen gehad, die later uitgekomen zijn, wat ik niet meer geweten zou hebben als ik ze niet opgeschreven had. Maar ook dromen die na een maand letterlijk gebeurden. Ook heb ik dromen gehad waarin ik voor mijn gevoel wakker was, maar bv. begon te zweven, ik bang werd omdat ik wist dat een mens dat eigenlijk niet kon. Ik zag dan details, hoe ik me vastklampte aan iets boven in de nok van het dak, om maar niet verder weg te zweven.Daardoor ben ik me gaan verdiepen in allerlei stromingen, dus dat het leven meer inhield, dan wij met ons waakbewustzijn konden beredeneren.Dus na mijn 35ste jaar zijn dromen belangrijk voor me geworden.

Definition

Het zou voor mij een beetje van dit alles kunnen zijn. Ik kan daar geen conclusie aan verbinden. Ik blijf het observeren.

Now

Zoals ik in het voorafgaande al schreef, ik schrijf ze op en ik houd alles open, zonder me ergens op vast te pinnen. Ik vraag me alleen dingen af. Daar veranderd niks aan.

Remarks

Ik vind het leuk, dat er onderzoek naar dromen gedaan wordt!
Misschien krijgt men er zo meer inzicht in, kennis over?Return to the results page.